2025 жылдың 1 наурызынан бастап мектеп асханасында жаңартылған мәзір енгізілді, оның мақсаты - тамақтану сапасын жақсарту және оқушыларды теңдестірілген және пайдалы тағамдармен қамтамасыз ету. Жаңартылған мәзір балалар тамақтану саласындағы мамандардың ұсыныстарын ескере отырып әзірленді және тағамның энергетикалық құндылығын жақсартуға, витаминдер мен минералдармен қамтамасыз етуге, сондай-ақ тағамдардың ассортиментін кеңейтуге бағытталған. 2025 жылы (қыс - көктем) мектеп оқушыларына тамақтандыруды ұйымдастыру үшін 4 апталық перспективалық мәзір жаңа тағамдардың атауларын қамтиды: әртүрлі маймен пісірілген ботқалар, бутербродтар, жаңа көкөністерден жасалған салаттар, екінші тағамдар, гречка, картоп негізіндегі гарнирлердің әртүрлілігі, сондай-ақ толық дәнді өнімдерден жасалған тағамдар, табиғи шырындар, компоттар, кисельдер, ақуызды өнімдер: сиыр еті, тауық, балық. Көбірек көкөністер мен жемістер, жеміс десерттері, сондай-ақ бал, сүзбе, тоқаштар, ватрушкалар. Мектеп асханасының ас мәзірін жаңарту балалардың тамақтануын жақсарту және салауатты өмір салтын насихаттау жолындағы маңызды қадам болды. Жалпы, жаңа тағамдар оң пікірге ие болып, оқушылар уақыт өте келе жаңа мәзірге үйреніп, сау және әр түрлі тағамдарды таңдай бастайды деп күтілуде. Келешекте тамақтану сапасын арттыру және барлық балалардың қажеттіліктерін қанағаттандыру үшін жаңа ұсыныстар енгізу жөніндегі жұмысты жалғастыру жоспарланып отыр.