2024 жылғы 29 сәуірде тексеру комиссиясы мектеп асханасына өнім сапасын және қызмет көрсетуді қамтамасыз ету бойынша тексеру жүргізді.
Комиссия тамақ дайындауға пайдаланылатын өнімдердің жаңалығын, жай-күйін және сапасын тексерді, көкөністер мен жемістердің балғындығын, ет пен балық өнімдерінің жай-күйін, сондай-ақ басқа өнімдердің жарамдылық мерзімін бағалады.
Бас тарту комиссиясы асхананың тамақ өнімдерін дайындау, сақтау және беру кезінде қажетті санитарлық нормаларға сәйкестігін тексерді. Оған ас үй жабдығының тазалығын, тамақ өнімдерін сақтау шарттарын, персоналдың гигиеналық ережелерді сақтауын және т.б. тексеру жатады.
Дайындалған тамақтың сапасын бағалау: Комиссия мүшелері мектеп кафетерийінде дайындалған тағамдардың дәмін татып, олардың дәмін, текстурасын, таныстырылымын және сапа стандарттарына сәйкестігін бағалап отырды.
Бас тарту комитеті оқушылардың, мұғалімдердің және мектептің басқа да қызметкерлерінің тамақтану, қызмет көрсету сапасына қатысты пікірлерін, сондай-ақ жетілдіру бойынша ұсыныстарын қарады.
Тексеру барысында бас тарту комиссиясы ешқандай бұзушылықтарды анықтаған жоқ, мектеп асханасы белгіленген сапа, санитария және қауіпсіздік нормаларына сәйкес жұмыс істейді.
Бас тарту комиссиясының тиімді жұмысы мектепте тамақтану сапасын арттыруға, оқушыларды дұрыс және дастарқан жайылып тамақтандыруға, сондай-ақ қауіпсіздік пен санитарияның барлық қажетті нормаларын сақтауға ықпал етеді.