Бракераждық комиссияның міндеттері: тағамның дайындалуын бағалау, өнімдерді қосудың толықтығын бақылау, тамақ дайындау технологиясының сақталуын бақылау, қауіпсіз диетаның ұйымдастырылуын бақылау.Тексеру барысында дайындалған ыдыстар стандартқа сай, қызметкерлер бір рет қолданылатын қолғаптарды, алжапқыштарды, қалпақтарды пайдаланады.Тамақ ішкеннен кейін үстелдер санитарлық құралдарды пайдаланып шүберекпен сүртіледі. Комиссия азық-түлік қалдықтарын жоюға арналған үй-жайларды, ыдыс-аяқтарды жууға арналған бөлікті аралады. Ешқандай бұзушылық анықталған жоқ. Комиссия азық-түлік қоймасын, сонымен қатар сақтау жағдайларын тексерді. Азық-түлік бөлімінің жұмысшыларының сыртқы түрін тексердік. Қабылдау журналы, шикі өнімдер журналы және тоңазытқыш қондырғылардың температуралық жағдайлары жүргізілді.Бракераж комиссиясының 2023 жылғы 25 желтоқсандағы қорытындысы мен ұсыныстары: тағамның сыртқы түрі мен сапасы нормативтік талаптарға сай келеді.