«Ақмола облысы білім басқармасының Астрахан ауданы бойынша білім бөлімі Новочеркасс ауылының жалпы орта білім беретін мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесі
   Коммунальное государственное учреждение «Общеобразовательная школа села Новочеркасское отдела образования по Астраханскому району управления образования Акмолинской области»

Әлеуметтік желі

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

2022 жылдың 20 сәуірінде "Новочеркасское А. ООШ" КММ мектеп асханасын бракераж комиссиясы тексерді.

2022 жылдың 20 сәуірінде «Новочеркас ауылының ЖОББМ» КММ - де бракераж комиссиясымен мектеп асханасында  тексеру жүргізілді.Тексеру нәтижесінде мектеп директоры мен «Астрахан ауданы Ақмола облысының  білім бөлімі» мемлекеттік мекемесінің басшысы бекіткен, ыдыс аяқтар ас мәзіріне сәйкес дайындалғаны туралы акт жасалды. 
Тексеру барысында атап өтілді:
       1. Мектеп асханасында 20.04.2022 жылы балаларға арналған ас мәзірі ұсынылды: м/к ас бұршақ сорпасы 6-11 жастағы оқушыларға 200-250 г, 11-18 жас аралығындағы оқушыларға 250-300 г, витаминдік салаты өсімдік майында, пряник, кептірілген жеміс компоты, шай (қара тәтті), бидай, қара бидай наны, картоп қосылған пирогтар, қырыққабат, алма, қамырға пісірілген шұжық торт, тоқаш «Зебра».
2. Пісірілген тағамдар нормаға сай дайындалады, бақылау ыдыстары көрсетіледі, дұрыс орнатылған таразыларда өлшеу жүргізілді.
        3. Тамақты дайындау кезінде қызметкерлер бір рет қолданылатын қолғаптарды, алжапқыштарды, қалпақтарды пайдаланады.
        4. Тамақ ішкеннен кейін үстелдер дезинфекциялық нормалармен рұқсат етілген және тиісті пайыздық мөлшерлемемен рұқсат етілген санитарлық құралды пайдаланып шүберекпен сүртіледі.
        5. Комиссия тамақ қалдықтарын кәдеге жарату үй-жайларын, ыдыстарды жуу бөлімін аралады. Ешқандай бұзушылық анықталған жоқ.
        6. Комиссия тамақ өнімдерін сақтауға арналған үй-жайларды, сондай-ақ сақтау шарттарын тексерді.   7. Комиссия барлық тағамдарды дәміне, иісіне, түсіне, құрылымына, шырындылығына бағалады.
       8 . Қоғамдық тамақтандыру қызметкерлерінің сыртқы келбетін тексердік.
        9. Бракераж  журналы, шикі өнімдер журналы, тоңазытқыш жабдықтардың температуралық режимінің журналы, мектеп асханасы қызметкерлерінің денсаулығын есепке алу журналы жүргізіледі.
       10. Санитарлық күн жұма. Санитарлық жұмыс күн сайын 12:00-ден 13:00-ге дейін.
        11. Тұтынушы бұрышында 7 күндік ас мәзірі, ассортимент тізімі, шолулар мен ұсыныстар кітабы, тамақтанатын адамдар саны туралы ақпарат ілінген.
        12. Күнделікті үлгі бар, ол тоңазытқышта және 1 күнге қалдырылады.Ұсыныстар:
1. 1-2 сынып жетекшілері асханада екінші тағамдарды жеу үшін шанышқыларды қолдану туралы әңгіме жүргізеді.
2. Оқушылар мен үстел басында өзін ұстаудың жалпы ережелері туралы әңгіме жүргізу
3. Тексеру нәтижелерін ата-аналарға, мектеп әкімшілігіне жеткізіп, ресми сайтқа жариялау.

Жаңартылған күні: 22.04.2022 10:03
Құрылған күні: 22.04.2022 10:03

Текст