Тексеру күні: 2025 жылғы 20 қаңтар
Комиссия: бракераж комиссиясы-9 адамнан тұрады (мектеп директоры,З ВР, психолог, әлеуметтік педагогтар, медицина қызметкері және ата-аналар)
Тексерудің мақсаты: тамақтың сапасын, санитарлық нормалар мен ережелердің сақталуын, сондай-ақ мектеп асханасындағы жабдықтардың жай-күйін бағалау.
Тексеру нәтижелері:
Тағам сапасы: тағам ас мәзіріне сәйкес келеді, жаңа піскен өнімдер пайдаланылады. Түскі дастарқан өткізіліп, барлық тағамдардың дәмі жақсы, иісі жақсы және нормаға сай келеді.
Санитарлық-гигиеналық жағдайлар: Асхана санитарлық нормаларға сәйкес келеді, асхананың аумағы таза, желдетіледі. Барлық беттер мен жабдықтар үнемі жуылады және дезинфекцияланады.
Жабдық: Асхананың жабдығы жарамды күйде, ол істен іркіліссіз жұмыс істейді. Ас үй ыдыстары мен ыдыс-аяқ жақсы жұмыс жағдайында болады.
Асхана қызметкерлерінің қажетті санитарлық кітапшалары болады, тұрақты медициналық тексеруден өтеді.
Қорытынды: Асхана қанағаттанарлық жұмыс істейді, санитарлық нормаларды бұзу фактілері анықталмады.