10.01.2024жылы Бракераж комиссиясы "Новочеркас ауылының ЖОББМ" КММ-нің асханасын тексерді. Тексеру мақсаты: қоғамдық тамақтандыруды ұйымдастыру кезінде сапасыз өнімді пайдалануды болдырмау.
Бракераждық комиссияның міндеттері: тағамның дайындалуын бағалау, мәзірге көңіл бөлу, өнімдердің жарамдылық мерзімін қадағалау, тамақ дайындау технологиясының сақталуын бақылау. Тексеру барысында дайындалған ыдыстар стандартқа сай, қызметкерлер бір рет қолданылатын қолғаптарды, алжапқыштарды, қалпақтарды пайдаланады.Тамақ ішкеннен кейін үстелдер санитарлық құралдарды пайдаланып шүберекпен сүртіледі. Жарамдылық мерзімі өтіп кеткен өнімдер жоқ екеніне көз жеткіздік. Ешқандай бұзушылық анықталған жоқ. Комиссия азық-түлік қоймасын, сонымен қатар сақтау жағдайларын тексерді. Азық-түлік бөлімінің жұмысшыларының сыртқы түрін тексердік. Қабылдау журналы, шикі өнімдер журналы және тоңазытқыш қондырғылардың температуралық жағдайлары жүргізілді.Бракераж комиссиясының 2024 жылғы 10 қаңтардағы қорытындысы мен ұсыныстары: тағамның сыртқы түрі мен сапасы нормативтік талаптарға сай келеді.